lördag 4 januari 2014

Mat med jultouch

äter gärna mat med julkryddor ett tag efter jul. Här är ett recept med saffran:
Hittade det i Allt om Mats julnummer som jag inspirerades av. Det fanns inte på nätet, så jag kan inte länka. Kommer kanske. Jag följde det inte riktigt, så här är den nya versionen:



Kycklinggryta med jultouch

4 pers

4 kycklingbröstfiléer
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
1/2 gram saffran
2 burkar körsbärstomater, á 400 g
3 msk honung

smör att steka i,
salt
malen vitpeppar
1 kruka koriander

Bryn kycklingfiléerna, hacka löken och blanda i. När löken fått färg, riv i ingefäran och tillsätt körsbärstomaterna och honungen. Låt koka i ca 25 min. 
Klipp över koriander och servera med ris och julsallad.

Julsallad

2 små fänkålsstånd 
1/2 pressad citron
3 msk olivolja
salt, svartpeppar
1 granatäpple.

Skär fänkålen i tunna skivor. Blanda med citronsaft och olivolja. Salta och peppra. Lägg i granatäpplekärnorna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar