söndag 18 april 2010

Vampyrdrottning


Sådan blev hon min vampyrdrottning - inte särskilt läskig. Inte så söt heller.

Vad gör man av 100 g lingarn?

Av 150 g himelsblått (är lite blekare på bilden) lingarn jag haft liggande i åratal- just för att det är så blått, har jag stickat en liten sjal i rätstickning. Nu har jag 100 g i en underbar kall blekrosa färg och skulle vilja göra något sjalaktigt. Jag letar inspiration på nätet och i böcker, men jag kan inte bestämma mig.

Mormorsrutor och en amigurimi



Jag får ont i händerna på olika ställen när jag stickar, virkar eller broderar. Därför försöker jag alternera mellan de olika verksamheterna. Just nu har jag snöat in på mormorsrutor. Köpte bomullsgarn i olika lila färger igår. Vet inte riktigt vad jag ska göra av det. Virkade en provruta och delar till en vampyramigurimi åt ungdomsbibliotekarien som ska anordna virkkurs på biblioteket. Använder Läskigt söta figurer av Christen Haden som inspirationskälla.




Måste dock säga att amigurimis nog inte är min grej. Visst är dom söta, men inte så kul att göra. Dessutom tyckte jag inte, trots virkförklaringar, att beskrivningarna var så lätta för den som inte är så hemma på hantverket.

Tylösand


Jag har varit på konferens i Tylösand. En hel del omtugg, men också intressanta inslag som gav upphov till nya funderingar, tankar och idéer. Återseende av kära vänner och bekanta, men också tidig morgonrekreation längs med stranden.

söndag 11 april 2010

Virkad Hello Kitty-väska


Bloggen Pyssligheter lottar ut en Hello Kitty-väska.

Jag vet någon som skulle bli jätteglad för en sådan väska! Hoppas att Pyssligheter har vänligheten att dela med sig av beskrivningen till alla dem som inte vinner! Bilden är lånad från Pyssligheter.


måndag 5 april 2010

Tranor och våtmarker


Var vid Hornborgasjön idag. 12 800 tranor hade räknats in till idag. Några dansade lite till och med.

Visst är tranorna vackra. Men mest tänkte jag på färgerna. De grå fåglarna mot våtmarkens bruna. Skulle vilja sticka något i den färgskalan. En beigebrun kofta i alpacka kanske med mönster i grått svart och en liten röd prick.

lördag 3 april 2010

Orange mat

Inspirerad av släng inte maten-filosofin, gjorde jag idag en middagsrätt av fryst lax och av råvaror som riskerade att hamna i sophinken.

Jag skivade några morötter, som låg halvt bortglömda i en påse i kylskåpet. Ringlade över Zetas olivolja med citron (som är god) och strödde över flingsalt och svartpeppar. Pressade en apelsin, som såg hemskt tråkig ut utanpå. Hällde hälften av saften över morötterna.La laxbitar ovanpå morötterna, saltade, pepprade, ringlade över lite till olja och resten av apelsinsaften.

Till detta gjorde jag en sås av gräddfil, där datumet gått ut. Smakade lika bra. Blandade med mango chutney och lite svartpeppar.

Salladen var rest från gårdagens, gjord av ruccola och en gurksnutt, skuren i småbitar.

Serverades med kokt potatis. De flesta ingredienserana var oranga och det var gott!

fredag 2 april 2010

Nytt liv


Jag känner sån tacksamhet över livet. Nytt liv i naturen, påskens tema uppståndelse. Isen går upp på sjön, snöhögarna smälter. Min tanke går till en bekant som drabbats av ALS och en annan som nu tar tjänstledigt på grund av sjukdom i familjen.